Fedezze fel a harkányi térséget!

Harkány Dentál
Harkány a vidék egyik legszebb fürdővárosa, Pécstől 25 kilométerre, a Villányi borvidék szomszédságában helyezkedik el. Számtalan hotel, apartman törekszik arra, hogy kiszolgálja a pihenni vágyó, illetve kulturális érdeklődésű vendégek igényeit. A nevezetességek között említésre méltó a Futó László Pál Múzeum, a Zsigmondy sétány, a Harka - kút, az országalmás csobogó és természetesen a Gyógy- és Strandfürdő is, amely olyan hatalmas érdeklődésre tett szert, hogy sokan gyógyvizei miatt a "Reumások Mekkája"-ként is emlegetik a várost. Vize a kénes vizek csoportjába tartozik, amely nagyon jó hatást gyakorol az emberi szervezetre. A fürdő öt csillagot ért el a Magyar Fürdőszövetség minősítésén, amely a kapható legmagasabb értékelés. Ezt hallva, az utazóban megfogalmazódik, hogy jól választott, hiszen ez a magas pontozás jelzi, hogy a komplexumon belül a lehető legnagyobb rendben fogja találni a szolgáltatások minőségét, környezeti állapotát, a település infrastruktúráját, a megközelíthetőségét, de még a személyzet nyelvtudását és formaruháját is. A belső parkosítás, illetve az itt elhelyezett érintőképernyős tájékoztató berendezés a pihenni vágyók kényelmét szolgálják. A saját bakteriológiai laboratórium a mindenkori kiváló vízminőséget garantálja.
Harkány Dentál
A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri medencék, gyönyörű uszoda, gyermekmedence, csúszda, strandröplabda-, tenisz-, petanque pályák várják a gyógyulni vágyókon túl, a több gyermekes családokat is.
Harkány Dentál
Harkány városában meglátogathatjuk a „dimenziók házának" is emlegetett Futó László Pál Múzeumot. A múzeum különlegessége, hogy az önmagukban is csodálatos művek, egy speciális 3D szemüvegen keresztül térhatásúvá válnak, így egészen misztikus hatásúvá téve az intézményt. A Zsigmondy sétány kényelmes padokkal és képzőművészeti alkotásokkal várja az erre sétálókat. Itt található a Harka-kút is, mely Zsolnay alapanyagokból készült és felidézi a harkányi víz legendáját. A történet szerint az ördög feljőve az alvilágból, szemet vetett Harkára, a legszebb lányra a vidéken. Harka anyja boszorkány volt, aki próbatétel elé állította az ördögöt: csak akkor adja hozzá a lányát, ha az első kakasszóig felszántja a szomszédos hegyet. A boszorkány felébresztett napfelkelte előtt egy kakast, amely elkukorékolta magát. Így elbukta a próbatételt az ördög, nyomban elnyelte a föld és ezen a helyen kénes gyógyító forrás kezdett feltörni a mélyből. Nem messze tőle található a Millenniumi Országalma emlékmű, amelyet Faragó Miklós festőművész porcelán képei díszítenek, a csobogó pedig Tomiszláv Kammerer és Vajda László munkája.
Harkány Dentál
A Harkány Dental csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk elérhetőségünk egyikén és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket Önnek. Tegyünk a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Harkány Dental Csapata