Ismerje meg szolgáltatásainkat!
Ingyenes állapotfelmérés

Ingyenes állapotfelmérés

Ez a vizsgálat egy általános szájüregi állapotfelmérés onkológiai szűréssel, ami évente javasolt.
Ellenőrizzük a fogazat állapotát, a  lágyrészeket, a fogpótlásokat. Természetesen egy ilyen konzultáció alkalmával lehetőség van arra is, hogy egyeztessen orvosainkkal az elvégzendő kezelésekről. Indokolt esetben akár azonnali digitális röntgen felvétel is készül.
Ingyenes állapotfelmérés
Röntgen felvételek készítése

Röntgen felvételek készítése

Az egyes fogakról készült digitális intraorális röntgenfelvételeken kívül digitális panoráma röntgen készülékünk alkalmas arra, hogy egyszerűen és gyorsan értékelhető képet alkosson az alsó és felső állcsont képleteiről egy felvételen.
Implantáció

Implantáció

Az implantáción az állcsontokba történő ún. műgyökér beültetést értünk. A kezelés során a hiányzó fog helyére olyan fogpótlást készítünk, amelyet nem a természetes fogon, hanem  mesterséges titán műgyökéren rögzítünk. Az implantátum tulajdonképpen úgy működik, mintha ott egy saját, természetes fog lenne. A beépült műgyökér segítségével mód nyílik a régi kivehető fogpótlások stabilizálására, vagy akár azok teljes kiváltására is, így az implantátumoknak köszönhetően bárki elfelejtheti a kivehető fogsorát. Egy vagy néhány foghiány esetén az implantátum nagyszerű megoldás arra, hogy híd készítéséhez a szomszédos fogakat ne kelljen lecsiszolni.
Implantáció
Rögzített fogpótlások készítése

Rögzített fogpótlások készítése

A rögzített (fix) fogpótlások a megfelelően előkészített, lecsiszolt fogakhoz vagy az implantátumokhoz rögzített, a szájból el nem távolítható koronák, hidak. Anyagukat tekintve készítünk fémkerámia vagy fémmentes cirkon kerámia pótlásokat, amelyek bármilyen magas esztétikai igényt is ki tudnak elégíteni.
Kivehető fogpótlások készítése

Kivehető fogpótlások készítése

Kivehető fogpótlásnak nevezünk minden olyan fogpótlást, amit a páciens saját maga is el tud távolítani. Ezek a protézisek készülhetnek csak műanyagból vagy fémmel kombinálva.
Kivehető fogpótlások készítése
Tömések készítése

Tömések készítése

A fogszuvasodás, illetve traumák következtében sérült fog épségét és esztétikáját töméssel állítjuk helyre.
Fog- és foggyökér eltávolítás

Fog- és foggyökér eltávolítás

Sajnos sok esetben a fogat rossz állapota, gyulladása miatt nem tudjuk megmenteni és „ki kell húzni”. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, amely során arra törekszünk, hogy a betegnek lehető legkisebb kellemetlenséget okozzuk.
Fog- és foggyökér eltávolítás
Gyökérkezelés

Gyökérkezelés

A fogbélgyulladás nagy fájdalommal jár. Ilyenkor a fog gyökércsatornájából az ér- és idegképleteket szükséges eltávolítanunk, majd következik a csatorna tisztítása, továbbá tömése. Ez a folyamat a gyökérkezelés és gyökértömés. A kezeléssel az a célunk, hogy elkerüljük a fog eltávolítását.
 
Gyökércsúcs resectio

Gyökércsúcs resectio

A gyökércsúcs resectio azt jelenti, hogy a fogak gyökércsúcsi részét eltávolítjuk, így a fogat megmenthetjük.  A beavatkozás előtt az  ilyen fogakat mindig gyökértöméssel látjuk el.
Jellemzően akkor végzünk resectiot, amikor a gyökérkezelés önmagában már nem vezet eredményre pl. ciszta esetén.
Gyökércsúcs resectio
Fogkő eltávolítás ultrahanggal

Fogkő eltávolítás ultrahanggal

A fogkő a fogakon megtapadt lepedékből a nyálban oldott ásványi anyagok hatására alakul ki és kitűnő táptalaj a baktériumok számára. Ezek a baktériumok felelősek a fogíny gyulladásáért, sorvadásáért, a fogágybetegségek kialakulásáért. A fogkövet szinte fájdalommentesen távolítjuk el az ultrahanggal működő ú.n. depurátorral. Utána a fogak felszínét polírozzuk. Az így létrehozott simább felszínen nehezebben alakul ki újból fogkő.
Fogfehérítés

Fogfehérítés

Sokan vágynak ragyogó, fehér mosolyra. A dohányzás, kávéfogyasztás stb. kiváltója lehet a fogak elszíneződésének.

A fogfehérítés megfelelő módszer arra, hogy a fogak újra fehéren pompázzanak. Fontos tudni, hogy a fogfehérítés feltétele az ép vagy korrekt tömésekkel ellátott  fogazat.
Fogfehérítés
Fogékszer felhelyezése

Fogékszer felhelyezése

Szinte a testünk minden részén hordhatunk ékszert. Ez alól a fogunk sem kivétel. A fogékszer jellemzően a felső kismetszőre felragasztott apró, különféle színű kő, vagy nemesfém és kő kombinációjú aprócska ékszer, ami igazán különlegessé és ragyogóvá varázsolhatja mosolyát.

A fogékszer felhelyezése könnyű, gyors és fájdalommentes.


A Harkány Dental csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon Nekünk elérhetőségünk egyikén és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket Önnek. Tegyünk a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Harkány Dental Csapata